WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

úterý 12. ledna 2016

Recenze: Sladká Rawmance

Dnešní recenzí poodhalíme tajemství raw kuchyně. Kniha s názvem Sladká Rawmance není jen obyčejnou kuchařkou. Dezerty připravené z čerstvých přírodních surovin, bez chemie, bez cukru - může být něco zdravějšího? Podívejme se na zoubek zdravé kuchařce sladkých dobrot.


Autor: Veronika Klamtová 

Počet receptů: 60

Počet stran: 186

Cena: 480 Kč

Autorka Veronika je majitelka velice oblíbené cukrárny v Praze Sweet secret of raw, kam si zákazníci chodí pro zdravé sladkosti bez umělých barviv, éček a další chemie. Své zkušenosti s Raw sladkostmi se rozhodla předat dál a díky tomu máme nyní možnost začíst se do Sladké rawmance.
Obsah: Kniha je rozdělena do pěti částí - dorty, cupcaky a malé dezerty, snídaně, zmrzliny a čokoláda. Na prvních stránkách se dočteme základní informace o raw stravě, příběh autorky, i vysvětlivky k postupům a přístrojům používaných v jednotlivých receptech.
Samotné recepty obsahují kompletní seznam ingrediencí s detailním postupem přípravy, fotografie a jako bonus ke každému receptu autorka přidala i své rady a vtipné příběhy, jak jednotlivé dobroty vlastně vznikaly. Na závěr najdeme místo pro vlastní poznámky.
Můj názor: Nejprve musím vyzdvihnout precizní zpracování grafické stránky knihy, které zcela jistě zaujme na první pohled. Svým originálním zpracováním vyčnívá z řad běžných kuchařek. Recepty jsou detailně popsané, jak ingredience, tak i postup, takže to jistě zvládne i "nekuchařka". :)
Musím se přiznat, že sama jsem do této chvíle o raw food jen slýchala a neodvažovala se ochutnat. Když jsem ale viděla ty úchvatné fotografie raw sladkostí, hlavou mi běželo:"To jako fakt?" :) No to víte, že jsem si musela hned taky zkusit něco doma vytvořit - ostatně byl by přímo hřích mít doma Sladkou rawmanci a nic z toho nevyzkoušet. :)

Autorka paní Veronika si plní své sny jeden za druhým a je to zcela jistě i proto, že vše dělá s láskou, což je krásně vidět i na této knize. Hned po jejím otevřením na Vás dýchne pohodová láskyplná atmosféra, která Vás neopustí až do poslední stránky knihy. Je to skutečně taková sladká pohádková rawmance. :)
Je naprosto úžasné, co vše lze vykouzlit z čerstvých přírodních surovin. Zamlsat si a nepřibrat, to je přece snem každé ženy. Dámy, sen se stává skutečností...:)


Pokud i Vás kniha zaujala a chcete vstoupit do světa Sladké rawmance, můžete zde.