WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

úterý 5. srpna 2014

Hokus Pokus: Coca - cola

Dnes se blíže podíváme na  fenomén coca - colu. Asi není na světě člověka, který by colu neznal nebo alespoň jednou neochutnal. I já jsem ji dříve pila. Né teda na litry, my jsme ještě jako děti dostávali colu za odměnu, třeba na oslavu k narozeninám, na Vánoce apod. Teď nad tím kroutím hlavou - coca cola za odměnu??? Bylo to tou dobou a neznalostí, nelze to rodičům vyčítat.
Dnes jsem na ni vyloženě alergická. Tedy ne že bych se po ní opupínkovala, ale když vidím, jak ji někdo pije, brrr, celá se oklepu. U nás doma colu nenajdete a chraň bůh, aby ji dal někdo mému synovi. Dokážu pochopit, že někdo má na cole závislost nebo že si jí občas dá. Neodsuzuju nikoho, je to jeho věc. Já sama ale jsem rozhodnutá se coca cole vyhýbat obloukem.
Jediné v čem coca cola pomáhá je při nemoci, dokonce i někteří dr doporučují pít colu, když trpíte žaludeční nevolností. Pít ale po lžičkách, ne po flaškách nebo plechovkách.
Teď Vám ukážu pár zajímavostí a uvidíme, jestli si i pak budete pochutnávat na této "lahodné" tekutině.

Co se děje v našem těle při pití coly:
Svou chutí si podmanila celý svět. Už jen 3deci dokáží v těle udělat pořádný poplach. Začíná to slastným zasyčením při otevření flašky... Po prvních 10 minutách naše tělo reaguje na příjem 10 kostek cukru... Hladina cukru v těle prudce stoupá... Hladina inzulinu dosahuje vysoké hladiny a tak není divu, že začínáme pociťovat i hlad... Po 30-40 minutách se vstřebá i kofein, to už se slastně usmíváme, naše zorničky jsou rozšířené a srdce okamžitě reaguje na zvýšení tlaku... To už i mozek zaregistroval větší množství dopaminu - simulantu nervových receptorů... Po hodině se hodnota cukru v oragnismu snižuje, tělo vyčerpané náročnou záchranou operací se vzpamatovává...

Co vše jsme dostali do těla:
E338 Kyselina fosforečná - snižuje pocit sladké chuti, proto Vám nepřijde, že by cola obsahovala tolik cukru. Způsobuje podráždění sliznic, zabraňuje vstřebávání vápníku do organismu a to může být jednou z příčin osteoporózy.

E330 Kyselina citronová - konzervační prostředek v potravinářství i zdravotnictví, např. na konzervování krve. Nadměrné požívání Vám doslova vyžere žaludek. Dokáže zlikvidovat i vodný kámen třeba ve varných konvicích.

E951 Aspartam - neskutečné množství nežádoucích účinků. Klinické studie potvrzují, že způsobuje vznik nádorů, epilepsii, cukrovku, nemoci srdce, atd.

E950 Draselná sůl Acesulfam- ničí centrální nervový systém, právě proto nápoj není vhodný pro těhotné ženy a děti.

E952 sladidlo - je asi 40x sladší než cukr, velice prudce zvýší hladinu cukru v krvi, způsobuje cukrovku a obezitu a poruchy metabolismu.

...plus něco dalšího, o čem ani nevíme, protože přesná receptura coca coly je velice přísně střežena....

Zdroj:http://k-vital.sk/sacharidy-jednoduchy-cukor/




Co jste asi nevěděli o coca cole: 
* První Coca-Cola v plechovce byla vyrobena v roce 1950, a to pro potřeby americké armády.

* Nejvíce coly na hlavu se nevypije v USA, ale v Mexiku a na Islandu.

* Původně měla cola zelenou barvu.

* Distributoři Coca-Coly údajně používají nápoj k čištění motorů svých nákladních vozů a dálniční hlídky v USA s sebou vozí několik litrů nápoje k odstraňování krve z vozovky po automobilových haváriích.

Zdroj:http://recepty.bydleniprokazdeho.cz/co-jste-mozna-nevedeli-o-coca-cole.php

Co vše dokáže coca cola:
Vyčistit wc - na následujících obrázcích najdete pokus pana Mira Veselého ze dne 26.2.2007 - colu nalil do wc a nechal působit, pouze občas wc štětkou promíchal. Po necelých 2 hodinách štětkou pojezdil po dně a spláchl. Výsledek vidíte na obrázku. Nakonec si vzal rukavice a pomocí staré houbičky během půl minuty dosáhl stavu, který vidíte na posledním obrázku.  
Zdroj: http://technet.idnes.cz/vycisti-coca-cola-spinavy-zachod-vyzkouseli-jsme-to-f9g-/tec_reportaze.aspx?c=A070329_211753_tec_cteni_rja

Zub v coca cole po dobu 24 hodin

Zbaví Vás rzi 

Dále coca cola dokáže vyčistit skvrny od krve, mastné skvrny, uvolní rezavé šrouby, vyčistí olejové skvrny, připálené pánve, vyčistí motor auta, odstraní žvýkačku z vlasů, dodá lesk zašlým mincím, a spoustu dalšího. Někteří odborníci dokonce upozorňují, že coca cola "rozežírá" vnitřnosti a je karcinogenní.
Zdroj: http://www.thoughtpursuits.com/20-practical-uses-coca-cola-proof-coke-belong-human-body/

Videa s důkazy, co vše cola dokáže najdete zde