WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

čtvrtek 6. února 2014

The biggest loser: Second Chances - Recenze

Dnes tu pro Vás mám takovou malou recenzi na pořad The biggest loser.
The biggest loser je americká reality show, kde se celkem 15 soutěžících snaží co nejvíce zhubnout, naučit se správným stravovacím návykům a jen tak mimochodem hrají o 250.000 USD ( cca 5 mil Kč ).Poslední řada začala 15.10.2013 a vždy každý týden byl vysílán jeden díl. Díky youtube jsme i my v ČR měli možnost losera sledovat, ikdyž jen v angličtině a bez titulků. Ale i tak z toho to nejdůležitější pochytíte.



Měli jsme možnost sledovat, jak se 15 soutěžících doslova mění před očima. Soutěžící jsou "odříznuti" od světa a všeho, co by je mohlo rozptylovat. 14 týdnů tráví na ranči pod dohledem lékařů a trenérů a učí se novému životnímu stylu. Samozřejmě, že každý z nich má svůj příběh. Každý má nějaké problémy a tak jsme kolikrát svědky srdceryvných okamžiků a debat, ale i psychika patří ke zdravému životnímu stylu. Vždy na konce každého týdne se všichni soutěžící zváží a ten, kdo za ten týden zhubl nejméně vypadává ze hry. Vážení je vždy napínavé a když už nic jiného, tak tuto část pochopí úplně každý, i kdo vůbec, ale vůbec anglicky neumí.

Samozřejmě, že je zde spousta zvratů, které zaručují skvělou a napínavou podívanou - můžeme sledovat, jak soutěžící dřou v posilovně, jak na ně trenéři řvou, jak jim pomáhají, jak je umějí vyslechnout, občas se tam objeví i nějaký zajímavý tip ve stravování, atd.
Předevčírem bylo velké finále a já se na něj těšila jako malá holka. Toto byla moje první série losera, kterou jsem sledovala. Říkala jsem si:" Co na tom všichni maj? Pořád o tom mluví, tak se na to taky mrknu." Takže tuhle sérii jsem sledovala od prvního dílu, ikdyž nejsem nijak zdatný angličtinář.
Postupně s každým dílem si mě soutěžící i trenéři získávali víc a víc a já se vždy těšila na čtvrtek, kdy se na youtube objeví nový díl. To, co během těch 14 týdnů všichni dokázali je naprosto úžasné. Ale co až budou propuštěni domů? Co pak? Nenajedou zase do starých kolejí? Finále se vysílá až za 3 měsíce a tyto měsíce mohou být nebezpečné pro všechny. Věřím, že všichni jsme velké finále očekávali s napětím. A den D přišel.
Byla jsem zvědavá na to velkolepé finále naživo. A hlavně na celkové proměny účastníků. No a samozřejmě na vítěze. Od začátku skoro až do konce jsem to sledovala s němým úžasem. WOW! Co to je za lidi? To přece není možný! To nemohli dokázat! Nebo mohli?

Jennifer je krásná žena, strašně moc prokoukla. Hubnout začala i její rodina, takže v sobě mají navzájem oporu a to je to hlavní.

Fernanda vypadla jako první, takže velký kus práce odvedla sama. Klobouk dolů. 

Proměna Hapa je vidět na první pohled, když se chce...

Matt taky prokouknul.

Z Chelsea je prostě kočka.

Holley má skvěle našlápnuto, jen tak dál. 

I Tanya má za sebou krásnou proměnu.

Craig a jeho úchvatná proměna.

A další kočka - Marie to vážně moc sluší. 

Ruben, který měl asi největší nadváhu - wow!

Tumi?! Tumi?! Jsi to ty???

A můj favorit Jay - bohužel se ale do finále nedostal, i tak ale úžasná změna.

FINALISTI
Finalisti na začátku soutěže

Takhle vypadali finalisti na konci 14. týdne, pak byli propuštěni na 3 měsíce domů

Prvním finalistou byl Bobby. Přiznám se, že jsem ho moc ráda neměla a nevěřila jsem ani, že by mohl vyhrát. Po těch 14 týdnech ho čekalo ještě dost práce, ale když nakráčel ve finále na jeviště, spadla mi brada - co to je sakra za klučinu??? Strašně omládnul, ožil, sálá z něj radost a spokojenost. 

Můj favorit David. Davidovi jsem začala fandit po tom, co vypadnul Jay a po tom, co shodil plnovous a stal se z něj okouzlující muž. David prošel nádhernou proměnou a věřím, že i on získal zpět svůj život. 


A na závěr Rachel. Ach Rachel. Když nakráčela Rachel, spadla brada nám všem. Ale ne úžasem, ale zhrozením. Chodící kostra. Anorektička. To bylo to první, co mi proletělo hlavou. Ano, Rachel to s proměnou přehnala. Strašně zestárla v obličeji, při tom jí je jen 24 let. Má strašně hubené ruce, nohy, pod tričkem čouhají žebra... Nevím, co se stalo, můžu se jen domnívat. Pevně věřím, že to bylo jen kvůli té výhře a že se teď dá zase do kupy. Chtěla prostě vyhrát za každou cenu. 
Je to určitě i chyba organizátorů soutěže, že hubnutí nemají nijak olimitované a že tedy můžou nastat i tyto extrémy. Rachel zhubla nejvíce v celé historii Losera. Ano vyhrála. Myslím ale, že to pro ni bude hořká výhra. Po finále se strhla bouřlivá vlna reakcí. Lidé bombardují organizátory, trenéry a žádají vysvětlení. Rozhodně to ještě bude mít dohru, protože - známe Ameriku - dovolit si v přímém přenosu nechat vyhrát "anorektičku", to je nevídané. Sama jsem zvědavá, jak to dopadne. Pro zatím se k celé situaci vyjádřili jen trenéři Jill, Bob a Dolvett, jejichž vyjádření jsem si dovolila volně přeložit: 

Jill a Bob:

Já a Bob bysme rádi pogratulovali všem účastníkům soutěže BL, odvedli skvělou práci. Nejsme však oprávněni jakkoliv komentovat Rachel, protože jsme nebyli jejími trenéry a neměli jsme příležitost s ní jakkoliv pracovat ( pozn. myšleno po konci 14. týdne, kdy byli soutěžící posláni domů před velkým finálem ). Veškeré dotazy ohledně soutěžících prosím směřujte na oragnizátory soutěže BL.
(Original: Bob and I want to take a moment to congratulate all of the BL contestants on their hard work. We're not comfortable commenting on Rachel’s journey because weren't her trainers and weren't given an opportunity to work with her at any point. Any questions about the contestants on the Biggest Loser should be directed to the show’s producers.)
Dolvett:
Včerejší finále BL vyvolalo obrovskou reakci a já cítím potřebu se k celé situaci vyjádřit. BL je soutěž, která je plná vzestupů a pádů. Prosím, nedívejte se pouze na jeden moment proměny Rachel, nedělejte závěry pouze z jednoho momentu. Zdraví Rachel je a vždycky bylo mým hlavním zájmem a její proměna ještě neskončila! 
(Original: Last night's Biggest Loser Finale has sparked a huge reaction and I do not want the day to end without addressing it. Biggest Loser is a journey which has its ups and downs. Please try not to look at one slice of Rachel's journey and come to broad conclusions. Rachel's health is and always has been my main concern and her journey to good health has not yet ended!!)

Nechci ji nijak soudit, nevím, jaké měla pohnutky. Každopádně doufám, že bude v pořádku a že se dá zase do kupy. Byla krásná už na konci toho 14. týdne. 

Takže gratulace Rachel a klobouk dolů před všemi soutěžícími, kteří jen potvrdili a dokázali, že když se chce, všechno jde.☺ Je obrovská škoda, že podobná soutěž není i u nás. Třeba místo trapných Vyvolených a podobných reality show, jistě by o Losera byl i u nás zájem. Každopádně prozatím budu sledovat na youtube a snad se dočkáme další série.

Takhle na sobě Rachel makala.

Rachel Před a Po

Takhle Rachel vypadala po skončení 14. týdne

Výraz Jill a Boba, když uviděli Rachel ve finále...

Finálové vážení - ze 117 kg na 47 kg



Vítězka

Finálový díl k přehrání zde

Všechny díly k přehrání zde