WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

neděle 4. srpna 2013

Hrníčková bublanina






Hrníčková bublanina

Ingredience:
3 vejce, 1 hrnek třtinového cukru, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek celozrnné mouky, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, ovoce ( rybíz, třešně, jahody, atd ), pečící papír



Postup:
Nejprve si smícháme dohromady mouky a prášek do pečiva. Pak v jiné misce ušleháme vejce, cukr a mléko. Do ušlehané hmoty po částech vmícháme mouky smíchané s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem a navrch dáme ovoce dle vlastní chuti. Pečeme v troubě při 180 stupních zhruba 30 minut.

Moje zkušenost:
Bublaninu jsem dělala s rybízem a byla výborná. Dokonce chutnala i manželovi, který na sladké moc není a na zdravé sladké už vůbec ne☺. A rozhodně doporučuju baštit jen ke snídani☺.

Aktualizace 14.10.: bublaninu lze obměňovat, já např. zkusila do těsta místo ovoce dát tvarohovou náplň ( 2 odtučněné tvarohy jsem smíchala s Matcha Tea a trošičkou třtinového cukru, naliju část těsta na pečící papír, přidám tvarohovou náplň a na to zbytek těsta ). A chutnala opět výborně! 



A manželovi můžete i lehce poprášit cukrem☺.


Bublanina s tvarohovou náplní



Nová rubrika pro všechny, co nejsou tak zdatné v kuchyni, ale i přesto se chtějí stravovat zdravě☺. Najdete zde velice jednoduché recepty, které zvládne každá nekuchařka☺.