WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

čtvrtek 11. dubna 2013

Mé oblíbené knihy


Nebojte se, nebudu Vám tady dávat na tipy na nějaké historické romány ☺. Samozřejmě zůstaneme u tématu blogu - zdravý životní styl.

Hubneme s rozumem tvořivě

Kniha je rozdělena na tři části, které je možné díky rozstřižení a kroužkové vazbě samostatně otáčet. Vrchní třetina knihy je věnována snídaním, svačinám a moučníkům, prostřední obědům a spodní večeřím. Listováním a otáčením si tak každý může vytvořit vlastní jídelníček na celý den – kniha obsahuje tolik receptů, aby se kombinace snídaně, oběda a večeře nemusela ani jednou zopakovat během příštích 240 let. Přidáte-li navíc jednu svačinu denně, vytvoříte 2,5 milionu různých kombinací jídelníčku na celý den.
Velká výhoda je, že není nutné vařit zvlášť pro sebe a pro rodinu. Pro nehubnoucí členy rodiny jídlo jednoduše upravíte podle tipu u receptu.




Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí 

Pokračování edice Hubneme s rozumem obsahuje komplexní návod k aktivní tvorbě jídelníčku. Chroničtí dietáři vědí, že není takový problém zhubnout, ale váhové úbytky si udržet. Kniha je proto univerzálním průvodcem pro všechny, kteří chtějí hubnout s rozumem a přitom si pochutnat, pro ty, kteří si chtějí váhu udržet, i pro ty, kdo s váhou problémy nemají, ale chtějí žít zdravě.
Kniha je originální v tom, že oproti jiným nenabízí pouze střípky – dílčí části vedoucí k životní změně – ale zahrnuje „vše v jednom“. V několika částech spojuje vše potřebné, co byste měli znát, abyste mohli změnit váš jídelníček. V úvodu knihy získáte motivaci k aktivnímu přístupu k trvalé změně životního stylu a zároveň i teoretické znalosti důležité pro sestavení optimálního jídelníčku. Pomocí nich si orientačně nastavíte svůj celodenní energetický příjem dle vašeho cíle.





Nebezpečný svět kalorií

Ojedinělá publikace tří význačných lékařů, kteří se podívali hlouběji do světa nebezpečných kalorií. Fakta totiž nelžou: obezita je na prahu světové epidemie. Proto nám ukážou, jak funguje naše tělo, jaký je vztah hormonů a obezity, co je hlad, chuť k jídlu a sytost, získáte jedinečný přehled o typech redukčních diet s jídelníčky a recepty, budete vědět, kdy začít hubnout a kdy přestat, nebo jak ovlivňují současný životní styl rodina, média, reklama. Kniha vyšla 9.4.2013. 





Kalorie a tuky

Po přehledném všeobecném pojednání o potravinách i tzv. kalorických pastech podává knížka přehledné tabulky potravin uspořádaných podle druhů. U každého druhu, ale i jeho úpravy (smažení, sušení, kompotování aj.) jsou udány kalorické hodnoty a poznámky o obsahu tuků, cukrů a bílkovin.