WWW.MOJETELOMOJEVOLBA.CZ

čtvrtek 28. února 2013

Ve zdravém těle, zdravý duch

Asi bychom si měli uvědomit, že zdravý životní styl není jen o cvičení a správném jídelníčku. Všichni chceme vypadat dobře. Ale zapomínáme na to nejdůležitější - pokud chceme mít vypracované tělo, tak nejprve musíme mít zdravé tělo. Ve zdravém těle, zdravý duch. Základem je, aby Vaše zdraví bylo v pořádku a pak teprve můžete začít své tělo formovat a zpevňovat. Vaše tělo na cvičení potřebuje dostatek síly, což samozřejmě nemocné tělo nemá. Nezapomínejme tedy, že ke zdravému životnímu stylu patří i pravidelné prohlídky u lékaře.



Ano, já vím. Taky nerada chodím k lékaři. Naprosto mě iritují důchodci, kteří návštěvu lékaře mají jako takovou malou "pařbu". Už před otevíračkou tam stepují a nemůžou se dočkat, až usednou do čekárny a začnou klábosit o všech možných nemocech a operacích, co oni zrovna prodělali... Najít si čas na návštěvu lékaře je v dnešní hektické době také velice náročné. Ale přece jen, pokusme se. Ono je totiž milionkrát lepší obětovat trošku svého času a případnou nemoc zjistit včas než se pak tlouct do hlavy a litovat, že jsme k lékaři nešli dřív...To jen moje doporučení :-)

Každý dospělý člověk by měl absolvovat kontrolu u svého obvodního lékaře 1x za 2 roky. Dobré je také vědět, že ji všechny pojišťovna hradí a zájemci za ni nezaplatí ani regulační poplatek. Lékařská prohlídka slouží jako prevence před různými onemocněními, a to jak běžnými, tak nádorovými či kardiovaskulárními. Lékař při ní také prověří aktuálnost očkování například proti tetanu či černému kašlu, které je třeba pro udržení ochrany opakovaně přeočkovávat.

Prohlídka u obvodního lékaře je základ. Pak samozřejmě jsou potřebné pravidelné kontroly i u dalších lékařů specialistů, ale o tom zase příště. :-)